Kaleien

Kalei Leuven

Wenst u een authentiek ogende gevel of binnenmuren? Met behoud of creatie van het origineel karakter? Dan biedt Atelier Van Gestel u met jarelanlange ervaring en het juiste materiaal de ideale oplossing.

Wat is Kaleien?

 

Kaleien, een oude verftechniek naar hedendaagse normen Huizen opfrissen en verfraaien is iets van alle tijden. Ook onze voorouders waren hier al mee bezig. Alleen hadden ze toen nog geen moderne verven en producten. Daarom gebruikten ze wat ze hadden: een mengel van verf en water, soms aangevuld met andere bestanddelen zoals kwarts of zand. Door de jaren heen werd deze verflaag steeds dikker en kreeg ze een kenmerkend effect. Dat effect vinden we tegenwoordig mooi en velen van ons hunkeren naar die authentiek en nostalgische uitstraling van toen, maar we willen wel de gevel- en muurbescherming van vandaag. Wij werken met Stoopen & meeus – Rewah of Caparol

Maak een afspraak

kaleien

Contacteer ons voor meer informatie of voor een prijsofferte voor het kaleien van uw binnen- of buitenmuren. Bezorg ons eventueel een foto van wat u wil bewerken.