Schilderwerken

Werner Van Gestel_Fotoshoot maart 2023_HiRes_021

Van traditionele schilderwerken tot verfijnde schildertechnieken zoals hout en marmerimitaties, patineren en vergulden, Atelier Van Gestel uit Mechelen vindt voor elk interieur een harmonische oplossing. Dankzij ruim 30 jaar ervaring in de wereld van (speciale) schildertechnieken garanderen wij altijd een hoogstaande afwerking. We zijn actief in de ruime regio Mechelen en daarbuiten.

Diensten (schildertechnieken)

Atelier Van Gestel is een schildersbedrijf voor algemene schilderwerken. We onderscheiden ons met onze diepgaande ervaring en specialisatie in enkele verfijnde schildertechnieken. Hieronder een overzicht van alle schilderwerken die we uitvoeren. Daarnaast zijn we niet bang van grotere en complexere totaalprojecten. Standaard schilderwerken voeren we uit in combinatie met totaalafwerking.

Algemene schilderwerken

Laat uw ruimtes tot leven komen met onze professionele algemene schilderwerken. Of het nu gaat om het verfrissen van binnenmuren, het beschermen van buitenoppervlakken of het aanbrengen van decoratieve accenten, we zijn toegewijd aan het leveren van vakmanschap van hoge kwaliteit. Met oog voor detail maken we gebruik van van hoogwaardige verven en materialen.

Deuren en meubelen patineren

Ontdek de tijdloze schoonheid van patineren, een verfijnde schildertechniek die een subtiel verouderd of verweerd effect creëert op verschillende oppervlakken. Met expertise en precisie passen we patineren toe om een unieke charme en karakter toe te voegen aan interieurs en meubelstukken. Laat ons je ruimte transformeren met de elegante uitstraling van patineren, waar elke penseelstreek een verhaal vertelt van verfijning en verouderde gratie.

Kaleien

Ontdek de tijdloze schoonheid van kaleien, een traditionele schildertechniek die zowel functioneel als esthetisch is. Met kaleien brengen we een unieke textuur en karakter aan op muren en gevels, waarbij de natuurlijke eigenschappen van de ondergrond behouden blijven. Deze authentieke afwerking biedt niet alleen bescherming tegen weersinvloeden, maar creëert ook een rustieke uitstraling die elke ruimte een warme en uitnodigende sfeer geeft.

Verfspuittechnieken

Voor perfecte verfresultaten voor onder andere kasten, meubels,… speelt verfspuittechniek een cruciale rol bij het bereiken van een hoogwaardig en gelijkmatig resultaat. In een spuitcabine worden verschillende verfspuittechnieken toegepast om oppervlakken efficiënt en professioneel te coaten. De meest gebruikte methoden zijn HVLP (High Volume Low Pressure) en airless spuiten. HVLP-systemen minimaliseren overspray en zorgen voor een fijne afwerking, wat vooral nuttig is bij detailwerk en afwerkingen met een hoge precisie. Airless spuiten daarentegen is ideaal voor het snel bedekken van grote oppervlakken en biedt een robuuste laag verf die geschikt is voor zowel binnen- als buitentoepassingen. Het gebruik van een spuitcabine zorgt bovendien voor een gecontroleerde omgeving waarin stof en verontreinigingen tot een minimum worden beperkt, wat de kwaliteit van de afwerking ten goede komt. We kunnen deze technieken ook toepassen op de werf.

Binnen- en buitenschilderwerken

Zowel voor binnen als buitenschilderwerken staan we voor u klaar. in Mechelen en ruime omstreken verzorgen we alle standaard en speciale binnen- en buitenschilderwerken tot in de puntjes. Alle buitenschilderwerken zijn traditioneel in de lente en herfst populair. Vooral kaleien kunnen we dan zeer snel uitvoeren door onze gespecialiseerde apparatuur.

Aanpak schilderwerken

  • U contacteert ons voor meer informatie of een vrijblijvende offerte
  • Uw persoonlijke contact komt langs of bespreekt uw noden aan de telefoon (afhankelijk van uw noden en voorkeuren)
  • Wij maken een persoonlijke offerte
  • U krijgt voldoende tijd om na te denken.
  • Wij starten de werken zoals afgesproken, op tijd en werken af tot in de puntjes

Realisaties schilderwerken

Enkele voorbeelden van realisaties, je kan alle realisaties op onze realisatie pagina bekijken.

Ecologische schilderwerken

Bij Atelier Van Gestel bent u verzekerd van een onberispelijk én milieuvriendelijk eindresultaat. Penselen en kwasten spoelen we nooit bij u thuis uit, maar wel in ons atelier. Daar wordt het afvalwater in een zuiveringsinstallatie verwerkt. Als u wilt, kunt u alle schilderwerken ook laten uitvoeren met natuurproducten (waaronder Biofa).

Een interieur met allure

Het team van Atelier Van Gestel zorgt voor hoogkwalitatief schilderwerk van uw binnen- en buitenmuren. Gepatineerde muren dragen bij tot een zachte en karaktervolle sfeer. Hout- en marmerimitaties en stucwerk geven uw interieur de finesse die u zoekt. Welke schildertechnieken u ook kiest, u voelt onze passie voor het vak in uw interieur.

Het hele Atelier Van Gestel team kijkt er naar uit u te kunnen helpen met uw schilderproject. Contacteer ons en we bespreken uw project tot in de puntjes. Tot ziens!