Luchtgommen
van meubelen

Wenst u houtwerk zoals meubels, deuren, kasten, trappen, ornamenten, houtsnijwerk, architraven of een lambrisering te laten renoveren? En dit met behoud van het origineel karakter? Dan biedt Atelier Van Gestel u door luchtgommen de ideale oplossing.

Wat is luchtgommen?

 

De meesten onder ons hebben wel eens van het begrip zandstralen gehoord. Het zandstralen van meubelen wordt doorgaans uitgevoerd onder een hoge druk (8 bar of hoger). En dit met een scherp straalmiddel. Luchtgommen is duurzamere techniek, waarbij hout door een keramische korrel onder lage druk (maximaal 4 bar) gereinigd wordt. De zacht gommende aanraking zorgt ervoor dat alle details even scherp blijven.

Meubels in volle glorie

 

Luchtgommen is een tijdbesparend proces ten opzichte van schuren. De techniek wordt afgestemd op de hardheid van het hout. Na het luchtgommen van uw meubelen is het houtwerk volledig in glorie hersteld. Er wordt letterlijk nieuw leven ingeblazen. U kunt bijvoorbeeld als afwerking ervoor kiezen het houtwerk te laten patineren voor een karaktervolle uitstraling.

Maak een afspraak

Past de kleur van het hout niet meer in uw interieur? Wilt u een meubelstuk renoveren of met een creatieve ingreep iets nieuws proberen? Contacteer ons voor meer informatie of voor een prijsofferte voor het zandstralen van uw meubelen. Bezorg ons eventueel een foto van wat u wil bewerken. Eventueel halen wij uw meubelen op en leveren ze bij u thuis weer af. U zult versteld staan van het resultaat van luchtgommen!